Domů     Můj čas na kafíčko pro vaše hobby a volný čas
Můj čas na kafíčko pro vaše hobby a volný čas

Právě vyšlo letošní osmé číslo vašeho oblíbeného časopisu Můj čas na kafíčko pro vaše hobby a volný čas!

A stejně jako obvykle, je i nyní plné zajímavých článků ze světa hobby, kreativity a zahradničení. Tentokrát jsme se zaměřili hlavně na léto na zahradě a grilování. Co si budeme povídat, v posledních letech nám letní měsíce trochu ztrpčují neúnosná vedra. Pokud chcete, aby vám na zahradě nebo balkonu bylo příjemně, popřemýšlejte o nějakém vodním prvku. Vzduch se krásně zvlhčí a rázem vám bude příjemněji. Nastala ale také doba dobrého jídla, které si můžete s rodinou a přáteli připravit na zahradě. Kromě klasiky vám přinášíme i méně tradiční tipy. Už jste třeba někdy zkusili dát na gril slaďoučké ovoce, nebo zmrzlinu? Věřte, že si je zamilujete! Poradíme vám také, jaké bylinky přidávat do svěžích letních drinků a jak připravit zeleninu na gril, aby byla naprosto božská! Nezapomeňte také na přenádherné dekorace lučního kvítí, které vytvoří dokonalou letní atmosféru… 

Za zkoušku to stojí

Přiznejme si, že patříme mezi milovníky slaných pokrmů. Na grilu se nám většinou točí několik druhů masa a sem tam nějaká zelenina. Ovoce jsme ale stále prozkoumali jen málo. Maso, zelenina a samozřejmě i ovoce získají při grilování chuť i vůni kouře, což může být pro méně zkušené milovníky grilování přece jen trochu zvláštní spojení s vyloženě sladkým ovocem. Právě to si totiž dovedeme mnohem víc představit v podobě dezertů, moučníků nebo zmrzliny. Jakmile ale jednou zkusíte grilované broskve, jahody nebo meloun, pochopíte, že se vám otevřou zcela nové chuťové zážitky.

Od melounu přes banán až po klasiku v podobě ananasu

Grilovat se dá překvapivě hodně ovoce, kupodivu i to hodně šťavnaté. Možná už máte zkušenost s grilovaným ananasem nebo banánem. Ti o něco zkušenější možná grilovali přepůlené jahody nebo broskve, kterým grilování vyloženě sedí. Možná se ale budete divit, že se dá grilovat i vodní nebo cukrový meloun. Tato příprava vyloženě podtrhne jejich svěží ovocnou chuť. Ačkoli se ve světě grilování ovoce zatím ještě rozkoukáváme, je to zajímavá příležitost, jak opět probudit svoje chuťové buňky.

I bez dochucení bude dokonalé

Ovoce nemusíte před grilováním nijak dochucovat, přirozeně obsažený cukr v něm totiž lehce zkaramelizuje. Pokud ale chcete, můžete to již ogrilované doplnit zmrzlinou, bílým jogurtem nebo bylinkovým dipem. Ideálními bylinkami k dochucení grilovaného ovoce jsou máta, meduňka nebo lípie. Banán si pak sedne například s hořkou čokoládou, méně sladké ovoce lze zakápnout medem. Vyloženě sladké ovoce zase zakápněte citronem, zvýrazníte tak jeho ovocnou chuť. Zkaramelizované ovoce ještě můžete na chvilku ponořit do cukru. Broskve se ale dají také flambovat. Jakmile je ugrilujete, stačí je zakápnout několika kapkami oblíbeného alkoholu a zapálit. Na grilu ponechte do chvíle, kdy oheň sám zhasne, pak už si můžete pochutnávat. Mnohem snazší a časově méně náročnou úpravou je dochucení tradičním kořením. Broskvi, banánu nebo jahodám bude sedět skořice.

V aktuálním vydání se však dozvíte mnohem více. Můžete si udělat skvělá ovocná a bylinková vína, ukážeme vám, jak vyrobit hmyzí hotel a jak na nádherné dekorace z lité pryskyřice. Časopis můžete koupit za pouhých 35,90 Kč.

 

Titul zakoupíte ve vašich trafikách, či si ho můžete předplatit ZDE

Foto:
Související články
Resort Český les oznamuje novou gastronomickou koncepci pod taktovkou šéfkuchaře Radka Kotlána. Jeho vizí je nabídnout hostům restaurace Hvozd kuchyni ukotvenou v regionu, založenou na sezónních a lokálních surovinách a servírovanou s lehkostí a moderním nápadem. Kotlánova cesta k profesionálnímu vaření začala doma. „Počátky mého vaření sahají do útlého dětství. Pocházím z velké rodiny, takže d
Afrika, kontinent nejchudších zemí světa. Dokázali byste si tipnout, jaké to jsou? Somálsko Somálsko je v současnosti zhroucený stát a existuje pouze formálně, protože nemá uznávanou vládu. Kvůli válce, která vypukla v roce 1991, má i zničené zemědělství, zhruba 60 % obyvatel není trvale usazeno a žije kočovným životem. Jediné, co přináší skutečné peníze, je pirátství. Mladí muži touží být p
Pro nadšené cyklisty, ale i romantické duše je vhodná trasa z Velemína přes Milešovku až na nádhernou Labskou stezku, která končí v Ústí nad Labem. Pokud s námi neudržíte tempo, následujte naše tipy, jak si cestu ulehčit. Každý, kdo s námi však projede i nejnáročnější úseky, bude odměněn krásným výhledem, pocitem vítězství a skvělým zážitkem. Délka trasy: 59 km Náročnost trasy: náročná, občas vel
Oblíbili jste si tuto smyšlenou postavičku? Pak se pojďte vydat do míst, kde Cimrman zanechal své stopy. Musíte navštívit Cimrmanovo muzeum, světničku i maják, kde se pokocháte krásným rozhledem na krajinu. Nebo se vydejte na kolech po jeho cyklostezce. Lipník nad Bečvou Projděte se po nábřeží Přání českého génia umožnit Čechům přístup k moři se splnilo v Lipníku nad Bečvou, kde má Jára C
Představte si místo, kde čas plyne pomaleji, vzduch svěže voní a každý krok vás vede blíž ke klidu, který se pomalu vkrádá pod kůži. Lázně vás zvou, abyste zpomalili, nadechli se z plných plic a dopřáli si to, co si skutečně zasloužíte – chvíle jen pro sebe! Město se světovým přesahem Věděli jste, že z proslulého trojúhelníku západočeských lázeňských měst jsou Mariánské Lázně tím nejmladším?
Kalendář akcí

Načítám aktuální data

reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Výlet do daleké země prodloužil vnučce život
skutecnepribehy.cz
Výlet do daleké země prodloužil vnučce život
Libuška je od narození velmi vážně nemocná, lékaři byli bezradní. Splnění jejího snu ale nadějně oddálilo nešťastný konec. Moje vnučka se bohužel narodila s nevyléčitelnou nemocí. Už od jejího narození tak nastala pro její rodiče pekelná jízda. Neustále s ní chodili po všech možných vyšetřeních. Zvlášť dcera se jí maximálně věnovala a všichni jsme se snažili dělat maximum.
Češi mají minerální dluh, chybí jim vápník a hořčík
epochalnisvet.cz
Češi mají minerální dluh, chybí jim vápník a hořčík
Nové výstupy dlouhodobého monitoringu Státního zdravotního ústavu (SZÚ) ukazují, že česká populace napříč věkem trpí nedostatkem klíčových minerálů. Zatímco vápník chybí prakticky všem věkovým skupinám, u žen a seniorů se navíc často objevuje nízký příjem hořčíku. Naopak sodíku máme v jídelníčku spíš nadbytek. Nedostatek minerálů Nízký příjem vápníku se výrazně týká seniorů. U lidí
Mimořádný objev vzácného prvoka odhaluje novou větev eukaryotického stromu života
21stoleti.cz
Mimořádný objev vzácného prvoka odhaluje novou větev eukaryotického stromu života
Výzkumný tým z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy vedený profesorem Ivanem Čepičkou a jeho doktorským studentem Markem Valtem objevil vzácný a jednobuněčný organismus s unikátní buněčnou stavbo
Radikální pojetí Highlife Chronograph v podání Bamford Watch Department
iluxus.cz
Radikální pojetí Highlife Chronograph v podání Bamford Watch Department
Od roku 2009 Bamford Watch Department (BWD) neustále mění pravidla současného hodinářství. George Bamford, kreativní mozek značky, si vybudoval renomé pro reinterpretaci horologických ikon s výrazně m
Operace Katapult: Podrazili Britové francouzského spojence?
historyplus.cz
Operace Katapult: Podrazili Britové francouzského spojence?
Kapitánu Hollandovi se derou do očí slzy. Celý den se snažil přesvědčit Francouze, aby přijali britské ultimátum. Některé důstojníky, s nimiž jednal, považuje za své přátele. Bohužel neuspěl a nedokázal tak odvrátit hrozící katastrofu. Britové si svou vůli prosadí silou!   Hitlerův bleskový útok slaví úspěch. Na jaře roku 1940 německé jednotky rychle postupují do nitra
Odvede Leichtové muže milenka?
nasehvezdy.cz
Odvede Leichtové muže milenka?
Vztah herečky ze seriálu Bratři a sestry Kristýny Leichtové (40) a režiséra Vojtěcha Štěpánka (41) se zřejmě otřásá v základech. Před nedávnem se šířily zvěsti, že se už vídají, jen aby si předali dě
Havárie letu 203: Příběh muže, který přežil nemožné
enigmaplus.cz
Havárie letu 203: Příběh muže, který přežil nemožné
Na nevadském letišti Reno-Cannon se připravuje k odletu let Galaxy Airlines 203. Cestující na palubě jsou v dobré náladě a těší se na svou cestu. Jenže krátce po vzletu dojde k nehodě, která se stane
Když sláva bolí: Utrápené dětství, které poznamenalo slavné
epochaplus.cz
Když sláva bolí: Utrápené dětství, které poznamenalo slavné
Z dálky působí život celebrit jako splněný sen – peníze, sláva, obdiv. Realita je ale mnohdy mnohem temnější. Za úspěchem mnoha slavných stojí dětství plné zneužívání, chudoby či násilí, které v nich zanechalo hluboké jizvy. Tyto těžké zkušenosti je však často posílily a staly se motorem jejich pozdějšího úspěchu. Jejich osudy tak mohou být inspirací
Sklo jako působivý architektonický materiál
rezidenceonline.cz
Sklo jako působivý architektonický materiál
Velkoplošné prvky ze živého transparentního materiálu stavbu osvěžují, propouštějí do jejího nitra spoustu světla, a tím zlepšují kvalitu vnitřního prostředí. Navíc významně ovlivňují vzhled budovy. Tak jako dřevo a kámen v konstrukčních řešeních zdařile zastupuje ocel, výplně z cihelného či jiného zdiva zase velmi působivě nahrazuje sklo. Jeho vizuálního benefitu v podobě zrcadlení oblohy i
Gurmánské Vánoce s paštikami Pâté du Chef
panidomu.cz
Gurmánské Vánoce s paštikami Pâté du Chef
Svátky jsou časem setkávání s rodinou a přáteli, obdarovávání a dobrého jídla. Pokud chystáte vánoční večírek, rodinnou oslavu nebo hledáte inspiraci na hodnotný dárek, přináší značka Pâté du Chef několik tipů. Vánoční speciality se hodí na slavnostní stůl i jako elegantní dárky: zaujmou svým balením, ale především vynikajícími chutěmi. „Pro letošní Vánoce doporučujeme paštikovou bonboniéru
Plněné slané buchty
tisicereceptu.cz
Plněné slané buchty
Máte rádi sladké kynuté buchty? Pak je musíte vyzkoušet naslano! Ingredience 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 200 g vařených brambor 180 ml vody nebo mléka 100 g rozpuštěného másla
Zelné koláče
nejsemsama.cz
Zelné koláče
Můžete je připravit také jako klasické buchty. Ingredience na 20 koláčů: Na těsto: ● 250 g hladké mouky ● 120 ml mléka ● ½ kostky čerstvého droždí ● 60 g sádla ● 1 vejce ● 1 lžička soli Na náplň: ● ½ hlávky malého zelí ● 1 cibule ● 1 lžíce sádla ● 150 g anglické slaniny ● špetka mleté papriky Postup: Mléko zahřejte a rozdrobte do něj droždí. Přidejte cukr a lžičku mouky.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz